Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / AUTOEDUCARE / Gata cu excesele! Cum ne revenim după masa de Paşte – cure de detoxifiere cu fructe şi legume

Gata cu excesele! Cum ne revenim după masa de Paşte – cure de detoxifiere cu fructe şi legume

/
/
/

Excesele culinare de Paşte au însemnat pentru organism o adevărată avalanşă de toxine deloc benefice pentru sănătate. Carnea de miel, drobul, ouăle şi dulciurile în exces au supus la un efort major sistemul digestiv şi au suprasolicitat organismul , iar medicii recomandă o alimentaţie bogată în fructe şi legume, ca alternativă de curăţare a organismului după festinul de sărbători.

Cele mai indicate ” medicamente” naturale sunt fructele şi legumele din piaţă cu care oricine îşi poate alcătui acasă un meniu de detoxifiere.

Detoxifierea înseamnă o perioadă de repaus şi curăţare a organismului. Cei care vor să ţină o cură de detoxifiere de trei zile trebuie să renunţe în această perioadă la alimentele procesate din comerţ, la cafea, la alcool, tutun, zahăr, făină, lactate, carne, ouă. În zilele de detoxifiere, alimentaţia se bazează pe sucurile proaspete de fructe şi legume. Acestea ajută la eliminarea toxinelor şi regenerarea ţesuturilor. Medicii atrag atenţia asupra faptului că detoxifierea nu înseamnă înfometare. ” O cură de detoxifiere este o perioadă de câteva zile în care din alimentaţie se scot carnea, lactatele, făinoasele, cafeaua, alcoolul, zahărul. Alimentaţia va fi bazată pe fructe şi legume naturale, mâncate din belşug”, explică medicul de familie Radu Bulumac.Detoxifiere de două zile cu mere

Merele sunt fructe considerate benefice pentru curăţarea organismului. O cură de detoxifiere cu mere care, pe lângă curăţare, garantează şi scăderea în greutate cu până la două kilograme durează două zile. În aceste două zile, nu contează cât de multe mere mănânci. Merele se pot consuma ca atare, date prin răzătoare sau sub formă de suc. Pentru ca cele două zile în care alimentaţia este bazată exclusiv pe mere, se recomandă consumul unor soiuri diverse, de la mere golden sau mere ionatan, până la mere bot de iepure.

În cele două zile de detoxifiere cu mere se recomandă consumarea de lichide din belşug: apă, sucuri naturale sau ceaiuri.

Dieta de detoxifiere cu portocală durează o zi

Într-o singură zi, organismul se poate curăţa de toxinele acumulate după sărbători, consumând portocale. Timp de o zi, cei care vor să-şi cureţe organismul trebuie să consume numai portocală preparată sub formă de suc. Sucul de la cinci portocale se diluează în cinci litri de apă şi pe parcursul întregii zile se bea din două în două ore câte un pahar sau două.

Ghimbirul, detoxifiant natural

Ghimbirul este considerat o plantă minune când vine vorba de efectul detoxifiant. Extrem de eficientă pentru eliminarea toxinelor din organism este combinaţia de lămâie cu ghimbir. Se recomandă cosumarea în fiecare dimineaţă a unui pahar de apă cu lămâie şi ghimbir. Sucul de ghimbir se poate face din doua mere, o portocală sau o lămâie si ghimbir de marimea unei nuci, toate mixate la blender. Ghimbirul ajuta la reglarea tranzitului intestinal şi favorizeaza arderea rapida a grasimilor. Este indicat şi în curele de slăbire, nu doar în dietele de detoxifiere.

Suc de morcovi

Dieta cu suc de morcovi ajută nu numai la detoxifierea organismului, ci şi la reducerea ţesutului adipos. Nutriţioniştii recomandă dieta cu suc de morcovi de două săptămâni, în care se vor bea trei pahare de suc pe zi. Sucul se bea înaintea meselor sau în locul gustărilor. Pentru cei care nu tolerează gustul prea pronunţat de morcov, se recomandă asocierea cu suc de mere ţelină sau portocală. Din sucul de la şapte morcovi şi o portocală se obţine o băutură delicioasă care poate înlocui o gustare de după amiază.Ţelina şi castravetele, legume de detoxifiere

Salatele sunt cele mai indicate mâncăruri după mesele bogate de după Paşte. Cu legumele din piaţă, oricine îşi poate alcătui acasă un meniu de curăţare a organismului. Ţelina este una dintre legumele cu efect benefic asupra curăţării organismului de toxine. Sucul de ţelină se poate obţine atât din frunze, cât şi din rădăcină.

Frunzele de ţelină se taie foarte mărunt, se adaugă un pahar cu apă rece, se mixează 2-3 minute, se strecoară şi se bea, dimineaţa pe stomacul într-o cură de cel puţin 24 de zile. Sucul din rădăcină de ţelină se obţine din rădăcina rasă şi mixată. Se recomandă zilnic 50-100 ml suc. Atât frunzele de ţelină, cât şi rădăcina au efect detoxifiant, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi curăţă sângele.

Sucul de ţelină se poate amesteca cu suc de mereu sau portocale.

Castravetele, leguma care conţine 96% apă şi zero calorii este indicată, de asemenea, în dietele de detoxifiere. Catravetele se introduce în storcătorul de fructe sau în blender cu tot cu coajă. Sucul de castravete se poate amesteca cu alte sucuri de legume sau fructe. Dintr-un castravete mare, patru morcovi, o ţelină şi un măr se poate obţine un suc sănătos , recomandat în diete de detoxifiere.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+