Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / AUTOEDUCARE / Medicamentul natural care vindecă ficatul și căile respiratorii, reglează metabolismul și lubrifiaza vasele de sânge

Medicamentul natural care vindecă ficatul și căile respiratorii, reglează metabolismul și lubrifiaza vasele de sânge

/
/
/

Cunoscuta mult mai putin decat mierea, capaceala face minuni pentru sanatate, spun apicultorii.Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele „sigileaza” mierea depusa in fiecare celula a stupului pentru a-i conserva calitatile terapeutice.


La inceput, mierea are un continut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate sa elimine excesul de apa si muta mierea din celula in celula, pana cand cantitatea de apa se reduce in proportie de 18%.

In acest moment, pentru a pastra mierea in stup si calitatile ei curative, albinele sigileaza fiecare fagure cu capacele facute din straturi alternative de ceara si propolis.Ceara contribuie la o buna sigilare a fagurilor, impiedicand patrunderea aerului si a invadatorilor in stup, iar propolisul sterilizeaza mierea.

„Cand fagurele este capacit in proportie de 2/3, apicultorul stie ca trebuie sa recolteze mierea. El foloseste un cutit special cu ajutorul caruia indeparteaza capacele, iar produsul obtinut se numeste capaceala”, precizeaza apicultorul Mihai Militaru. Totodata, celelalte substante continute de capaceala: mierea, enzimele si antibioticele naturale au rol antibiotic si conservant.



Cum se administreaza si cum te ajuta

Datorita substantelor active din compozitie, capaceala reuseste sa regleze metabolismul organismului, sa amelioreze si sa vindece multe boli. Aceasta comoara a stupului, capaceala, se consuma prin mestecare pana cand ceara se topeste in gura.

Totodata, acest remediu intervine in igiena orala (in cazul stomatitei si paradontozei), vindeca bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), de ficat, creste si mentine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are si efect de lubrifiere a vaselor de sange, fiind de mare ajutor in cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.

Tinand seama de calitatile genetice ale rasei de albine, specialistii disting doua feluri de capaceala: capaceala uscata (care contine putina miere-cand intre capaceala si miere exista si o perna de aer) si capaceala umeda (cu un continut mai mare de miere).

Trebuie sa stii

Cine doreste sa urmeze un tratament cu capaceala, trebuie sa verifice cu rigoare sursa de unde procura produsul apicol. Exista apicultori care pacalesc consumatorii: ei zdrobesc fagurii de miere pe care-i comercializeaza ca fiind capaceala. Dar capaceala are calitati terapeutice superioare in comparatie cu fagurii de miere.



Vă mai recomandăm: Ce este „căpăceala“. Elixirul secret produs de albine, mai puternic decât mierea sau propolisul

Beneficiile mierii de albine pentru sănătate sunt cunoscute. Puţini ştiu însă că stupul albinelor conţine şi alte substanţe care fac minuni, mai ales în cazul celor care suferă de laringită, astm, stomatită sau chiar paradontoză.

Mult mai puţin cunoscută decât mierea, căpăceala face minuni pentru sănătate, spun apicultorii. Căpăceala este practic capacul de la fagure, cu care albinele „sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a stupului.   Aceasta conţine miere, ceară, propolis, enzime şi antibiotice naturale. Pentru a beneficia de beneficiile sale este suficient să sugeţi mierea de pe căpăcel, iar mai apoi să mestecaţi ceara care-l compune. Nu mai puţin de 400 de principii active şi 45 de substanţe naturale cu rol de antibiotic au identificat specialiştii în urma studiilor, după cum ne dezvăluie şi Traian Andron, preşedintele Crescătorilor de Albine din Bistriţa-Năsăud.

„Mierea din căpăcel are de două ori mai multe beneficii decât cea obţinută prin centrifugare. Un notar vine la mine periodic pentru căpăceală, cu care îşi tratează o răguşeală cronică. O ţine într-o ladă frigorifică şi scoate periodic de acolo câte o bucată. La două-trei zile, când îl supără gâtul consumă mierea de pe capăcel. Îşi ţine astfel sub control problema”, ne explică Traian Andron, care se ocupă de albine de mai bine de 40 de ani şi are şi studii în domeniu.



Acesta apune că a folosit adesea căpăceală pentru tratamentul rănilor şi al plăgilor, cu rezultate foarte bune.

Laringita, astmul, stomatita şi paradontoza, tratate cu căpăceală

Căpăceala nu se foloseşte doar pentru tratamentul laringitelor şi al plăgilor, ci este cunoscută şi ca un bun pansament gastric. Astfel, căpăceala este recomandată şi celor care suferă de stomatită, dar şi celor care au paradontoză. De asemenea, căpăceala este utilizată şi în tratamentul astmului, dar şi în cazul problemelor la ficat. Cei care au probleme cu aparatul respirator pot încerca cu încredere căpăceală, întrucât aceasta are efect de lubrifiere a vaselor de sânge.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+