Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / AUTOEDUCARE / Nu se fierb și nu se sterilizează! Așa faci cei mai buni gogoșari la borcan pentru iarnă –

Nu se fierb și nu se sterilizează! Așa faci cei mai buni gogoșari la borcan pentru iarnă –

/
/
/

GOGOŞARI ÎN OŢET FĂRĂ FIERBERE. În ziua de azi se găsesc în comerţ tot felul de legume conservate, dar nu se compară cu cele făcute în casă de gospodine. Lângă o friptură merge foarte bine o salată de „murături”. Astăzi vă vom prezenta o reţeta de gogoşari în oţet care nu necesită fierbere..

Iată cum se face, pas cu pas…

Ingrediente:

5 kg de gogoșari sau ardei (de orice culoare)

6 linguri de sare grunjoasă neiodată

300 g zahăr



500 ml de oțet din vin

o linguriță de acid salicilic (opțional)

piper boabe

semințe de muștar

foi de dafin după plac

Cum se prepară?

Se spală bine gogoșarii, se curăță de cotoare, se taie întâi pe jumătate, iar apoi încă în 3-4 bucăți.

Se pun într-un vas mai mare, se presară deasupra sarea, zahărul și acidul salicilic (opțional-căci se păstrează bine și fără onservant), iar la urmă se toarnă oțetul.

Se amestecă bine, se acoperă vasul și se pune deoparte cam pentru o zi (nu pățește nimic nici dacă stă mai mult).

Se mai amestecă din când în când pentru ca sarea și zahărul să se dizolve complet și fiecare bucățică de gogoșar să stea în zeama rezultată.

A doua zi se pune în borcane piper boabe, semințe de mustar și foi de dafin după plac, se îndeasă gogoșarii în borcane.

Se toarnă peste gogoșari marinada rezultată după ce au stat, până ce îi acoperim cu marinadă, se pune capacul și gata.

Borcanele se pun în cămară.

Consumaţi în stare crudă sau folosiţi pentru delicioasele murături, gogoşarii sunt vedetele sezonului. Iată câteva motive pentru care ar trebui să-i incluzi în alimentaţie.



1. Conţin o cantitate impresionantă de vitamina C pe care ar trebui să o consumi zilnic. Pe lângă un puternic antioxidant, vitamina C asigură o bună absorbţie a fierului. Aşa că ar fi bine să combini gogoşarii cu surse naturale de fier.

2. De asemenea, gogoşarii sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea.

3. Nu e de neglijat nici conţinutul de vitamina A, care ajută la o bună vedere, în special pe timpul nopţii, şi vitamina E cu rol important în menţinerea unui aspect tânăr al pielii şi părului.

4. Studii recente au arătat că gogoşarii activează procesul de încălzire a organismului şi măresc rata metabolică, iar asta te ajută să arzi mai multe calorii, deci să slăbeşti.

5. Gogoşarii roşii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată şi cel pulmonar.

Daca ti-a placut acest articol, nu uita sa dai Like paginii noastre de Facebook si sa-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+