Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / CULINAR / Salvează aceste rețete de pască și cozonac! Ce ingrediente pun gospodinele ca să iasă totul foarte bine

Salvează aceste rețete de pască și cozonac! Ce ingrediente pun gospodinele ca să iasă totul foarte bine

/
/
/

Nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, cozonacul nu este, totusi, cel mai simplu desert de preparat. Aceasta reteta iti va fi de ajutor daca esti la primul cozonac. Daca ai deja experienta, te va ajuta sa faci un cozonac deosebit. Reteta este una speciala, dar care pastreaza gustul autentic romanesc. Iese un cozonac pufos si delicios care va avea un succes extraordinar pe masa de Sarbatori.

Ingrediente:

1 kg faina
250 gr zahar
450 gr lapte
5 oua
60 gr drojdie
300 gr unt belgian
500 gr nuca
200 gr rahat
150 gr ciocolata belgiana
30 gr portocala confiata
30 gr coaja de lamaie



Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu 100 ml lapte si trei linguri cu faina. Se lasa compozitia sa creasca pana cand isi dubleaza volumul. Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se amesteca pana se dizolva. Galbenusurile se freaca cu sarea.

Se pune faina intr-un vas si se toarna pe rand, amestecand bine, galbenusurile, laptele impreuna zaharul topit si untul, portocala confiata. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen, consistent si elastic. Compozitia astfel obtinuta se lasa la dospit circa o ora.

Se ia apoi o bucata de aluat, se intinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se ruleaza. Rulada obtinuta se sectioneaza in doua pe lungimea sa si cele doua parti astfel obtinute se impletesc si se ung cu ou. Se pun apoi intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina si se lasa la dospit aproximativ doua ore. Cand aluatul a crescut se da tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 ora la 160 grade.

Citește și: Reteta de pasca fara aluat. Ce ingredient pun gospodinele ca sa iasa foarte buna

Ingrediente:

600 g branza de vaci grasa

100 g smantana

6 oua

300 g zahar

6 linguri faina

180 g unt, la temperatura camerei

100 g stafide

1 praf de copt

sare

coaja rasa de la o lamaie mare

2 linguri esenta de vanilie

o lingura cacao, pentru decor – optional



Mod de preparare:

1. Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade Celsius. Ouale se separa. Galbenusurile si zaharul se freaca bine cu untul si un praf de sare, folosind un mixer, pana se topeste zaharul. Se adauga branza, smantana, apoi faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine, pana se desfac cocoloasele.

2. Albusurile se bat spuma, separat. Cand s-au intarit suficient, se incorporeaza cu o spatula in amestecul cu galbenus. Se adauga vanilia, coaja de lamaie si se amesteca usor. La final se adauga stafidele.

3. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. (Deasupra se presara cacao.) Se coace 45-50 de minute. Se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+