Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / CURIOZITĂȚI / Fotograful a stat 12 zile printre amerindienii din pădurile Amazonului. Pozele sale au șocat tot Internetul

Fotograful a stat 12 zile printre amerindienii din pădurile Amazonului. Pozele sale au șocat tot Internetul

/
/
/

Este greu de imaginat, dar în zilele noastre încă mai există triburi ce viețuiesc ca în epoca de piatră! De exemplu în jungla de pe teritoriul Ecuadorului locuiește tribul guarani, despre care vă vom povesti cu lux de amănunte în acest articol.

Numărul populației acestui trib nu este prea mare – doar 4 mii de oameni. Din cauza faptului că guarani își duc traiul izolați de restul civilizației, aspectul lor fizic este diferit de al nostru.

Bărbații acestui trib sunt nevoiți să se cațere pe copaci, din această cauză talpa lor a devenit complet plată și degetele s-au depărtat mult unul de altul: astfel e mult mai ușor să te urci în copac. Și mai mult de atât, mulți dintre locuitorii tribului au câte 6 degete atât la mâini cât și la picioare.

Acest trib locuiește în junglă, lângă râul Napo, care este un afluent al Amazonului. Este de remarcat faptul că limba vorbită de ei nu se aseamănă cu nici a unui trib vecin, nici chiar cu limba Quechua, care este larg răspândită în zonă.

In cadrul acestui trib s-au păstrat responsabilitățile în funcție de gen. Bărbații merg la vânătoare, iar femeile se ocupă de creșterea copiilor, lucrurile casnice și colectarea fructelor.

# Bunica si nepot

Baza regimului lor alimentar este constituită din carnea de maimuțe. Bărbații tribului sunt în stare să stea la pândă prin copaci, multe ore în șir, la fel de bine ca maimuțele.

Pentru vânătoare guarani folosesc niște tuburi pline cu sulițe otrăvite, pe care le suflă ca să omoare prada. Odată ce reușesc să doboare prada, vânătorii omoară animalul cu bețe de lemn.

Pe lângă maimuțe guarani mai întrebuințează în alimentația lor și carne de tucano. Iar papagalii au devenit animalele lor de companie.

De asemenea guarani vânează și porci sălbatici – pecari. Pentru a face rost de o astfel de pradă trebuie să aibă succes. Totuși dacă vânătorii reușesc să se întoarcă acasă cu un pecari, acest fapt devine un eveniment special în cadrul tribului.În ciuda faptului că oamenii din tribul guarani duc un mod de viață izolat, totuși ei sunt conștienți de existența culturilor civilizate. Ei confecționează coliere din pene multicolore pe care le vând turiștilor. Dar ei nicidecum nu se grăbesc să adopte un mod de viață civilizat.

Fotograful britanic Pete Oxford, aproape timp de două săptămâni, a stat printre guarani și a imortalizat în poze, detailat, modul lor de viață.

„Din păcate, triburile indigene și cunoștințele acumulate de ei sunt pe cale de dispariție. Oamenii contemporani seamănă mult între ei și acest fapt mă deranjează foarte mult. Una dintre cele mai mari bucurii din viața mea este să-mi petrec timpul cu oameni care sunt foarte diferiți de mine” – a spus Pete vizavi de interesul său pentru aceste triburi.

„Sunt perfect conștient că eram un străin în ochii lor, cu toate acestea ei m-au primit călduros și mi-au împărtășit tot ce aveau mai scump” – a continuat fotograful.Aceste imagini sunt de neprețuit fiindcă fotograful a fost capabil să capteze viața tribului Guarani, în toată frumusețea sa primitivă. Nu se știe cât timp va mai rezista atacului civilizației acest trib, deoarece în apropiere de habitatul lor sunt situate domenii petroliere…

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+