Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / AUTOEDUCARE / Protejează creierul! CASTRAVETELE, leacul minune în nenumărate BOLI la îndemâna oricui

Protejează creierul! CASTRAVETELE, leacul minune în nenumărate BOLI la îndemâna oricui

/
/
/

Despre castraveți, se afirmă uneori, că, având un conținut foarte mare de apă și multe fibre, nu ar prezenta prea multe calități nutriționale și beneficii, comparativ cu „alimentele minune” de origine vegetală, printre care se numără coacăzele, afinele, morcovii, broccoli sau lămâile.

Castraveții sunt, într-adevăr, foarte bogați în apă. La un conținut de apă de 95%, ei sunt ideali pentru hidratarea organismului, mai ales după eforturile fizice prelungite sau pe vreme călduroasă. Adevărul este că, pe lângă utilitatea lor în curele de slăbire, numărându-se printre alimentele naturale hipocalorice, castraveții prezintă o lungă listă de beneficii suplimentare… dintre care am selectat numai câteva.

Protejează creierul! Castraveții conțin un flavonol antiinflamator, denumit fisetin, care joacă un rol foarte important în asigurarea sănătății creierului. În plus față de îmbunătățirea memoriei și protejarea celulelor nervoase față de declinul determinat de către înaintarea în vârstă, această substanță previne degradarea progresivă a intelectului, asociată cu boala Alzheimer.



Reduc riscul de cancer! Castraveții conțin polifenoli, cum ar fi pinoresinolul, lariciresinolul și secoizolariciresinolul, ce ajută la diminuarea riscului de cancer mamar, uterin, ovarian și de prostată. Ei mai conțin și cucurbitacine, substanțe cu pronunțate proprietăți anticancer.

Combat inflamația! Castraveții au capacitatea de a diminua intensitatea reacțiilor inflamatorii, inhibând activitatea enzimelor pro-inflamatoare.

Au importante calități antioxidante!Castraveții conțin numeroși antioxidanți, dintre care cei mai puternici sunt vitamina C și beta-carotenul. Ei mai conțin, de asemenea, flavonoide antioxidante, cum ar fi quercetina, apigenina și kaempferolul. Kaempferolul poate ajuta la combaterea cancerului și la scăderea riscului de apariție a unor afecțiuni cronice, inclusiv a bolilor de inimă.

Atenuează stresul! Castraveții conțin mai multe vitamine din complexul B, printre care vitamina B1, vitamina B5 și vitamina B7. Vitaminele ce aparțin complexului B sunt cunoscute pentru capacitatea lor deosebită de a estompa stările anxioase și a reduce efectele stresului.

Susțin sănătatea cardiacă! Castraveții conțin potasiu, substanță ce determină diminuarea tensiunii arteriale, atunci când aceasta este prea ridicată. O balanță corespunzătoare a potasiului, atât în interiorul cât și în exteriorul celulelor, este crucială  pentru buna funcționare a organismului uman. Potasiul asigură un bun control al transmiterii impulsului nervos și asigură o optimă funcționare a mușchiului cardiac.

Citeste si: Ce se petrece in creierul nostru atunci cand consumam castraveti murati ?

In cazul in care stiai despre peste ca este un aliment care ajuta la dezvoltarea creierului si ajuta la memorarea mai usoara a anumitor lucruri, atunci ar trebui sa stii ca mai exista un super-aliment care este mult mai eficient si chiar mult mai accesibil pentru acesta, avand beneficii uluitoare asupra creierului uman, si anume castravetii murati.

Universitatea William & Mary din Virginia a realizat un studiu care arata ca alimentele fermentate natural, precum castravetii murati, ofera un plus de serotonina (hormonul fericirii). Un nivel crescut de seretonina poate ajuta la depasirea anxietatii sau a depresiei, fiind mult mai eficient decat antidepresivele care se gasesc in farmacie. De asemenea, o persoana care nu produce cantitati suficiente de serotonina este predispusa la dificultati de concentrare si nu se poate odihni suficient.



Legatura dintre mancare si creier

Potrivit doctorului Michael Gershon, care este autorul cartii “Al doilea creier”, intestinul are aproape la fel de multi neurotransmitatori ca si creierul, astfel ca ar putea fi numit cu usurinta cel de-al doilea creier. Spre deosebire de creierul nostru, de care depinte starea noastra de spiriti si decizile noastre de zi cu zi, intestinul ia decizii cu privire la modul de asimilare si eliminare a nutrientilor necesari pentru buna functionare a organismului uman.

De asemenea, intestinul comunica cu creierul uman la un nivel foarte profund, potrivit specialistiilor, care spun ca orice disconfort sau schimbare din intestinul notru se resimte imediat la nivelul creierului, motiv pentru care persoanele cu probleme la nivel intestinal pot avea si probleme cu anxietatea sau depresia.

Castravetii au legaturi stranse cu fericirea noastra datorita bacteriilor bune din acestia, pe nume probiotice, care ajuta la cresterea nivelului de substante chimice din GAB, un neurotransmitator din creier care ajuta la controlarea muschilor, a vederii si controleaza de asemenea anxietatea.

Un studiu realizat de Universtitatea Cork din Irlanda ne arata ca o dieta bogata in probiotice ajuta la reglarea comportamentului si a raspunsului imun anormal, astfel ca probioticele ne pot influenta comportamentul si pot imbunatatii sistemul imunitar.

Motivul pentru care ar trebui sa mananci mai multe alimente fermentate:

In afara de castraveti murati, exista multe alternative de alimente fermentate care contin probiotice si care ajuta la sanatatea ta mentala precum: iaurtul, ciocolata neagra, sfectal murata sau alte tipuri de muraturi.

Alimentele bogate in probiotice pot fi consumate fie in timpul meselor sau pe post de gustare intre mesele principale.

In cazul in care ai o fire mai timida sau ai fluctuatii emotionale, castravetii murati ar putea sa te ajute in rezolvarea de astfel de probleme, sustinandu-te sa treci mai usor peste temerile tale.

Citeste si: Un tânăr a făcut o adevărată afacere din „insulina verde” a diabeticilor. Castravetele amar, un miracol pentru sănătate

Un tânăr a făcut o adevărată afacere din castraveții amari, cunoscuți drept „insulina verde” datorită proprietăților sale miraculoase prin care scade glicemia și sunt folosiți în special de diabetici.

Constantin C. a muncit mai mulți ani în străinătate, iar toată agoniseala sa a investit-o într-o afacere mai puțin întâlnită cu ….castraveți amari, o excelentă sursă de fibre, antioxidanți și vitamine precum A, B, și C. Este sărac în carbohidrați, calorii și grăsimi, deci poate fi folosit cu ușurință în diete.

Și nu doar atât! Castravetele amar conține o listă impresionantă de vitamine și minerale, dintre care amintim vitaminele B1, B6, B9, B12, C, E, K sau A și minerale precum calciul, magneziul, potasiul, sodiul, fierul și zincul.

Conținutul de grăsimi este foarte mic, având și fibre alimentare, care îl fac un aliment foarte util pentru sănătate sistemului digestiv.

„Are o mulțime de proprietăți. La noi oamenii încă sunt reticenți, dar în străinătate este extrem de căutat. Am vrut să aduc ceva nou și bun pe piață, mai ales că în ziua de astăzi oamenii au mai multă grijă la ceea ce consumă, axându-se pe calitate. Castravetele amar se poate păstra la frigider timp de două săptămâni, se poate mura după preferință sau se poate usca”, ne-a dezvăluit Constantin.



Pe lângă faptul că poate fi folosit pentru tratarea diabetului, o altă caracteristică importantă este că extractul din acest fruct scade tumorile stomacale. Pe de altă parte, aceste fructe au și proprietăți antibiotice, anticanceroase, antivirale putând fi utilizat cu succes în tratarea inclusiv a virusului HIV.

Momordica sau castravetele amar este fructul exotic despre care, recent, cercetătorii vorbesc ca de un adevărat panaceu. Castraveţii amari sunt plante agăţătoare şi se pot creşte în două feluri, fie pe spaliere pe care se poate întinde până la 3-4 metri, fie lăsată pe pământ să se întindă.

Momordica charantia face parte din Familia Cucurbitacee, crește în zonele tropicale din Amazon, Africa de Est, Asia, India, America de Sud și Caraibe.

Dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să dați LIKE paginii noastre de Facebook si să-l Distribuiți mai departe pe profilul dumneavoastră sau într-un grup! Vă mulțumim că ne urmăriți în fiecare zi și că ați ales să citiți inteligent!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+