Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / CURIOZITĂȚI / Acest copil nu a mâncat niciodată în viața lui zahăr, iată cum arată acum.

Acest copil nu a mâncat niciodată în viața lui zahăr, iată cum arată acum.

/
/
/

În loc de gustări dulci, acest copil primește alimente ce țin de o dietă mai puțin ortodoxă. 

Shan Cooper este o tânără mamă din Australia. Ca toate mamele, vrea să se asigure că face tot ce poate pentru a-și menține fiica sănătoasă. Pentru Cooper, asta înseamnă să-ți hrănești fiica cu alimente ce țin de o dietă oarecum neobișnuită. Cooper acum împărtășește această dietă cu restul lumii deoarece a descoperit că are câteva beneficii majore pentru fiica ei Grace de numai 13 luni. În mod specific, ea crede că această dietă îi ține fiica mai sănătoasă decât alți copii. Doar o singură dată a răcit Grace dar și atunci a făcut față incredibil pentru un copil atât de mic.

În afară de dietă, Grace duce o viața destul de normală. Se joacă adesea cu copii care au tuse și care răspândesc foarte ușor microbii. Spre deosebire de aceștia, Grace nu reacționează la astfel boli. Cooper a avut multe alergii alimentare până când și-a schimbat dieta,  însă acum, se simte mult mai sănătoasă și nu mai are probleme legate de alimente ca în trecut.Dieta pe care o urmează Cooper și fiica ei se numește paleo. Această dietă conține alimentele pe care oamenii peșterilor obișnuiau să le mănânce în trecut. E vorba de carne, legume, fructe și ouă. Uitați de laptele cu cereale, de zahăr și tot ce înseamnă alimente procesate.

Această dietă bogată în nutrienți este responsabilă pentru sistemul imunitar a lui Grace. De exemplu, o cină normală pentru cele două ar putea conține: carne de pui la gratar în ulei de nucă de cocos, un cartof dulce și broccoli.

În prezent Grace nu mănâncă dulciuri dar Cooper știe că fiica ei va fi expusă în curând la gustări dulci. Se asteaptă ca Grace să mănânce tort sau alte dulciuri pe la petrecerile aniversare ale prietenilor dar e în regulă cu asta. Cooper știe că fiica ei va avea o limită la acest capitol și va ține cont cât de mult mănâncă.

Până aici totul sună bine dar unii nutriționiști avertizează că această dietă ar putea să nu fie bună pentru toți copiii. Lipsa laptelui din comerț poate cauza probleme dar nu și dacă alăptezi de două ori pe zi. Cooper susține că poate introduce laptele în dieta ficei sale atunci când va crește mai mare.În prezent se concentrează pe alimente “reale”  în loc de alimente prelucrate, care conțin doar calorii goale. Ea spune că oamenii o critică pentru că îi dă copilului o farfurie de legume, dar nimeni nu critică un părinte care dă copilului lor o farfurie plină de pâine. A văzut beneficiile dietei paleo în viața ei, așa că a ales să o transmită și fiicei sale.

Cu alte cuvinte, carnea este carne, leguma e legumă iar fructul e fruct şi nimic mai mult. Nu mezeluri, lactate şi dulciuri!

Astfel, dieta Paleo, în linii mari, include consumul de peşte, ouă, pui, curcan, raţă, fructe de orice fel, proaspete sau în coajă lemnoasă, seminţe şi legume crescute în mod natural, fără îngrăşăminte şi altţi aditivi care le pot modifica structura.Aceste alimente nu doar că asigură necesarul de vitamine, nutrienţi şi antioxidanţi de care corpul are atâta nevoie, ci au capacitatea de a reduce indicele glicemic, scăzând astfel riscul de diabet, previn tulburările digestive şi obezitatea, datorită conţinutui crescut de fibre, care previn constipaţia şi conferă rapid senzaţia de saţietate, iar proteinele conţinute de carne asigură energia de care avem nevoie pentru a face faţă unei zile obositoare la serviciu.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like la pagina de Facebook si un share!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+