Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / CURIOZITĂȚI / Plantați un miliard de copaci pe an? Reactia unei companiei producatoare de drone: “Putem face asta”

Plantați un miliard de copaci pe an? Reactia unei companiei producatoare de drone: “Putem face asta”

/
/
/

Pierdem echivalentul unui teren de fotbal în fiecare secundă.

Serios!

Pierdem intre 46.000-58.000 de kilometri patrati de padure in fiecare an, potrivit World Wildlife Fund. Dacă facem cateva calcule matematice, sunt cam 48 de terenuri de fotbal în fiecare minut.

Peste un miliard de oameni se bazează pe păduri pentru a obtine hrană și adăpost. Dar exploatările nesustenabile amenință pădurile mai mult ca niciodată.Vestea bună e că sunt si oameni care se implica. Există proiecte majore de reîmpădurire în curs de desfășurare iar în anumite locuri, cum ar fi statul Washington din S.U.A., companiile de exploatare forestieră sunt obligate să replanteze orice zonă pe care o defrisează. Problema e ca un grup restrans de muncitori sau de voluntari cu lopeți și rucsacuri nu va face fata flotelor de buldozere.

Pentru a salva pădurile este necesar să mergem spre o tehnologie avansata. “Niste tunuri zburatoare hight tech”

O companie pe nume BioCarbon Engineering, dorește să folosească drone pentru a planta copaci.

Sistemul BioCarbon utilizează două drone de ultima generatie. Prima este în formă de avion și cerceteaza pământul, scanând obstacolele si alegând cele mai bune locuri pentru plantarea copacilor. Informațiile colectate sunt incarcate intr-o altă dronă de tip elicopter iar aceasta in functie de coordonate, introduce “ca un tun” răsadurile pre-germinate direct în sol.

Obiectivul lor este de a planta un miliard de copaci pe an. Și ar putea să il atingă

“Tragem de fiecare secunda, ceea ce inseamna ca o pereche de operatori va putea planta aproape 100.000 de copaci pe zi. 60 de echipe ca aceasta ne vor duce la un rezultat de un miliard de copaci plantati pe an”, a declarat CEO-ul BioCarbon Engineering Lauren Fletcher.

Sistemul poate funcționa de 10 ori mai rapid decât mâinile umane și este mai ieftin decât angajarea unor muncitori specializati. In plus dronele pot ajunge în locuri greu accesibile unde oameni nu sunt în siguranță. Compania a declarat ca și-a testat dronele timp de mai multi ani pe terenuri abandonate din Australia.

Acum că testele arată bine, compania acceptă contracte de la clienți din intreaga lume.Avem nevoie de paduri iar acest lucru ar putea contribui la echilibrarea impactului uman asupra lumii.

Pădurile reprezintă o parte vitală a planetei noastre și oferă nenumărate valori întregii omeniri. Ele capturează dioxidul de carbon, produc alimente, oferă adăpost oamenilor si animalelor.

PS: Pentru a opri defrisarea nu trebuie să luăm în considerare numai tehnica veche ci și abordările de înaltă tehnologie.

Daca ti-a placut da-ne un share!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+