Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / ȘTIRI / Bye, bye festivaluri la Cluj! Horea Uioreanu, condamnat definitiv la 6 ani şi 4 luni de închisoare

Bye, bye festivaluri la Cluj! Horea Uioreanu, condamnat definitiv la 6 ani şi 4 luni de închisoare

/
/
/

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu,a fost condamnat, miercuri, la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani, sentinţa fiind definitivă.

Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au declarat, miercuri că în cazul lui Horea Uioreanu a fost schimbată încadrarea unei fapte, din complicitate la spălare de bani în tentativă de spălare de bani.

”Curtea de Apel Cluj a pronunţat sentinţa în cazul recursului formulat de Horea Uioreanu la sentinţa dată în mai 2016 de Tribunalul Cluj prin care acesta a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. Instanţa l-a condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi şi a schimbat încadrarea faptei de complicitate la spălare de bani cu tentativă la spălare de bani. Sentinţa este definitivă”, au spus sursele citate.De asemenea, în dosarul lui Horea Uioreanu, magistraţii Curţii de Apel Cluj i-au mai condamnat, miercuri, pe omul de afaceri Ioan Bene la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, şi a menţinut pedepsele aplicate de Tribunalul Cluj pentru omul de afaceri Vasile Pogăcean, de 3 ani de închisoare, pentru fostul consilier judeţean PNL, Ioan Petran, de 3 ani de închisoare cu suspendare, şi a lui Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la o societate comercială, de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Legatura lui Horea Uioreanu cu festivalurile:

Multă lume a comparat Untold Festival cu Electric Castle. Au fost unii care au spus că e 1-0 pentru festivalul de oraș, față de cel de la Castel.

O teorie interesantă, spune că Untold Festival este revanșa lui Emil Boc față de ce s-a întâmplat în cazul Festivalului Peninsula. Se pare că atunci a fost un complot pentru a se asigura că festivalul ”maghiarilor” va eșua.

Era decembrie 2012, iar telefoanele au început să sune cu zvonuri despre mutarea Festivalului Peninsula de la Târgu Mureș la Cluj. Primarul Emil Boc a confirmat atunci acest zvon, cu toate că ar fi dorit să mai amâne vestea până când totul era mai bine pus la punct.

În aceeași perioadă, mașinăria USL s-a pus în funcțiune, susținută discret de Servicii, pentru a contracara un potențial succes fulminant al Peninsulei la Cluj. ”Băieții” au început să bată la ușa marilor patroni de cârciumi din Cluj-Napoca și nu numai, dar mulți au refuzat pe motiv că totul părea imposibil de realizat. Cel care a povestit detalii de la o astfel de întâlnire a spus că emisarii politicienilor USL promiteau tot suportul pentru ca noul festival să fie un succes. Omul a refuzat, decent, spunând că trebuie experiență pentru un astfel de eveniment.

La câteva săptămâni, însă, cei din spatele clubului Boiler au anunțat că vor face Electric Castel la Bonțida. Anunțul s-a făcut la Consiliul Județean Cluj, alături de președintele de atunci, Horea Uioreanu. Planul începea să prindă rădăcini, dar nimeni nu se aștepta ca Electric Castle să aibă atât de mult succes, în ciuda faptului că politicienii îi puseseră gând rău primarului Emil Boc.

Înfrângerea avea să fie de proporții. Peninsula s-a sinucis prin decizii foarte proaste, iar festivalul de la Castel a prins aripi și a devenit un fenomen național.Cel puțin până la nașterea Untold Festival. Aceasta este revanșa lui Emil Boc pentru ce a pățit în cazul Peninsula, dar ce revanșă și-a luat… Festivalul Untold a avut cifre de audiență incredibile. Cluj Arena a fost plin, până la refuz, pentru prima dată. S-a scris despre Cluj în toate marile ziare ale lumii.

Organizatorii și-au dat ușor cu stângul în dreptul pentru că ar fi putut vinde și mai multe bilete la Armin van Buuren, dar li se terminaseră brățările. Așa cu fost ”numai” 65.000 de oameni pe Cluj Arena, la fel ca la orice concert al lui Bon Jovi sau Robbie.

Revanșa lui Emil Boc i-a dat și curajul să își anunțe candidatura la un nou mandat pentru Primăria Cluj-Napoca. L-a scos pe Boc din ”stilul” lui. De obicei nega interesul pentru o eventuală candidatură până în ultimul moment, dar succesul Untold i-a dat aripi.

Sursa: stiridecluj.ro

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+