Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / AUTO / Lovitură DEVASTATOARE pentru șoferi: Înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta va fi interzisă în România!

Lovitură DEVASTATOARE pentru șoferi: Înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta va fi interzisă în România!

/
/
/

Înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta va fi interzisă în România. Cel puțin asta prevede un proiect de ordin al ministrului Transporturilor, care cere ca maşinile cu volan pe dreapta din afara Uniunii Europene să nu mai fie omologate în țară.

Preferințele românilor pentru aceste mașini a crescut după eliminarea taxei auto, dar și pentru că sunt mai ieftine decât cele cu volan pe stânga.

În prezent, potrivit automarket.ro, în țara noastră există circa 20.000 de mașini înmatriculate cu volan pe dreapta, iar cele mai multe dintre acestea provin din Marea Britanie, membră (momentan) a Uniunii Europene. “31. Sistemul de direcție: 31.1. Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M2 și M3, ușile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.”, se arată în proiectul de lege.De ce mașinile cu volan pe dreapta sunt un pericol în România

Autoritătile spun că autovehiculele care au volan pe dreapta, devin foarte periculoase. În momentul în care execuţi manevra de depăşire, trebuie să te asiguri, ori ca să te asiguri, trebuie să ieşi cu jumătate de maşină în afară. De aici şi până la accident nu mai e decât un singur pas.

În Anglia, de unde provin autoturismele cu volanul pe dreapta, un autovehicul care este fabricat în UE nu este admis în circulaţie mai mult de 30 de zile iar in România poate fi înmatriculat .

Când se va aplica noua lege privind mașinile cu volanul pe dreapta?

Gheorghe Dincă, directorul General al Registrului Auto Român, a declarat pentru ziarul Capital că noile norme vor intra în vigoare într-o lună și jumătate. Practic, începând cu toamna lui 2018, nu vei mai putea înmatricula o mașină cu volanul pe dreapta provenită din afara spațiului comunitar. Polițiștii de la rutieră și mulți șoferi din România ar fi dorit interzicerea acestora cu totul, din cauza pericolului pe care îl prezintă în materie de vizibilitate, însă acest lucru nu este posibil din cauza legislației comunitare.Noua lege nu va afecta maşinile deja înmatriculate în România. În cazul în care s-ar întâmpla acest lucru, ar putea fi afectat dreptul la proprietate al cetăţenilor, dar se consideră că acele vehicule au fost conforme cu legile româneşti şi europene la momentul înmatriculării.

Deocamdată, cei care aduc în ţară un autoturism cu volanul pe partea dreaptă au de îndeplinit o singură condiţie suplimentară: mutarea fasciculului farurilor de pe partea stângă pe partea dreaptă a drumului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+