Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / ȘTIRI / Manual de Geografie din Ungaria, cu caricaturi politice: Transilvania este casa maghiarilor iar Germania este scroafa care hrăneşte alte state europene mai puţin Ungaria

Manual de Geografie din Ungaria, cu caricaturi politice: Transilvania este casa maghiarilor iar Germania este scroafa care hrăneşte alte state europene mai puţin Ungaria

/
/
/

În manualul de Geografie de clasa a VIII-a din Ungaria Germania este scroafa care hrăneşte alte state europene mai puţin Ungaria, SUA-NATO conduc Uniunea Europeană şi stabilesc cum arată piesele de puzzle numite statele europene, iar Transilvania este casa maghiarilor.

După ce s-a asigurat că poate să controleze conţinutul manualelor şcolare, statul a trecut la treabă. Caricaturi politice introduse în manualul de Geografie pentru clasa a VIII-a ilustrează Germania ca o scroafă care hrăneşte Grecia, Spania şi Portugalia. Ungaria, personificată printr-un porcuşor cu steagul respectiv, este desenată ronţăind alături de purceluşă, dând impresia că Ungaria nu este beneficiar al banilor pe care Germania îi varsă în bugetul Uniunii Europene, scrie Hungarian Spectrum, potrivit publicaţiei online Edupedu.ro.

Manualul şcolar este un amalgam de informaţii corecte, la zi, prezentate într-o cheie “deşteaptă”, şi interpretări ale realităţilor europene care ilustrează Ungaria în conformitate cu ideologia promovată politic, relatează sursa citată.Analiza publicată de Hungarianspectrum.org notează că manualul explică bine structura Uniunii Europene, dar şi beneficiile pe care cetăţenii ungari le au din faptul că fac parte din UE. Autorii analizei se declară impresionaţi de capitolul dedicat cercetării, care aduce în clase informaţia că sunt necesare investiţii mărite în cercetare şi dezvoltare, pentru ca intelectualii să nu plece în alte state.

Acelaşi manual nu le explică elevilor nimic despre refugiaţi, deşi îi întreabă diferenţele dintre refugiaţi şi emigranţi. Cum ilustrează manualul de Geografie de clasa a VIII-a vecinii Ungariei: Transilvania este casa maghiarilor, spune manualul, chiar dacă precizează că ungurii reprezintă doar 19% din populaţia Transilvaniei, notează Hungarianspectrum.org. Fabrica de confetti SUA-NATO ilustrează cum stabilesc Statele Unite graniţele Serbiei, Ucrainei.

Autorii analizei menţionează că în acest caz contează fundamental orientarea şi vederile politice ale profesorilor de la clasă, în condiţiile în care sunt slabe şanse ca elevii să fi auzit cuvântul “refugiat”. „Există cerinţa, adeseori întâlnită, ca educaţia să fie neutră din punct de vedere politic, dar chiar şi cea mai superficială analiză a acestui manual scoate la iveală faptul că este plină de informaţii, părtinitoare politic, cu privire la evenimentele recente”, scriu în concluzie autorii analizei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+