Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / ȘTIRI / Ministrul Sănătatății, anunț: “Școlile pot fi închise din cauza gripei săptămâna asta doar dacă”

Ministrul Sănătatății, anunț: “Școlile pot fi închise din cauza gripei săptămâna asta doar dacă”

/
/
/

Gripa în România a evoluat la peste 40 de decese, motiv pentru care Minsterul Sănătății, Sorina Pintea, a anuntat măsuri care se impun în prag de epidemie de gripă.

Ca o măsură ce se impune în situația de față este închiderea școlilor în România, în această săptămână. Cu toate acestea, pe lista școlilor care s-ar putea închide din cauza gripei se află strict cele care întrunesc un absenteism de peste 20% de elevi, din cauza gripei. În acest sens, decizia de a închide școala rămâne la latitudinea inspectoratelor școlare.

„Nu e cazul să creăm o isterie din această chestiune, pentru că gripă a fost întotdeauna în această perioadă a anului”, a spus ministrul sănătății. Chiar dacă numărul tot mai mare de cazuri de gripă din România a pus autoritățile pe jar, ministrul sănătății spune că nu se puteau închide școlile în ultima săptămână din acest semestru. ”Nu puteam lăsa copiii acasă, când e ultima săptămână din semestru”, a spus ministrul Sorina Pintea.Gripa în România. Școlile pot fi închise din cauza gripei săptămâna asta

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că în România școlile se închid din cauza gripei, doar dacă inspectoratele hotărăsc această măsură. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să fie îndeplinită măcar o condiție. ”Acolo unde absenteismul este de peste 20 la sută într-o clasă sau o școală, inspectoratele pot lua decizia suspendării cursurilor”, a anunțat minsitrul sănătății, Sorina Pintea. Ministerul Educației a transmis și el un ordin către toate unitățile de învățământ, pentru a se efectua un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ.

Cât despre declararea unei epidemii de gripă, ministrul e de părer că ”isteria din ultima vreme nu e benefică” și puteau fi luate măsuri din timp. ”Puteam, de exemplu, să ne vaccinăm încă din luna noiembrie”, a spus Sorina Pintea. ”Primul control trebuie făcut de părinți acasă”, a fost recomandarea ministrului sănătății.

Vă reamintim că vineri, 25 ianuarie, elevii din România nu au făcut școală din cauza riscului de epidemie de gripă.

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+