Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / ȘTIRI / Ninsorile abundente fac probleme | Mii de oameni din toată ţara, fără curent. Drumuri închise din cauza viscolului

Ninsorile abundente fac probleme | Mii de oameni din toată ţara, fără curent. Drumuri închise din cauza viscolului

/
/
/

Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta, miercuri seară, pe DN 1, în zona Posada, şi pe DN 1A, în zona Măneciu, din cauza zăpezii de pe drum.

Trei drumuri judeţene din judeţul Caraş-Severin au fost închise, iar trei localităţi au rămas fără curent electric, miercuri seara, din cauza ninsorii şi a vântului puternic. Singurul drum naţional închis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN 67C, între Novaci şi Rânca, în judeţul Gorj.

Alte drumuri din Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Drumul Naţional 7, Valea Oltului, este blocat, miercuri seara, în judeţul Vâlcea, în zona localităţii Cornet, pe ambele sensuri, mai multe TIR-uri neputând înainta din cauza zăpezii. Şi pe Defileul Jiului situaţia este asemănătoare, iar la Sibiu, drumul spre staţiunea Păltiniş ar putea fi închis.UPDATE 07:55 Mii de oameni din mai multe judeţe ale ţării au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor şi viscolului, iar pe DN1, un tir blochează sensul de mers către Ploieşti – Braşov şi se circulă în coloană, pe ambele sensuri de mers. Totodată, DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, în judeţul Alba, 2.195 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 78 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În judeţul Argeş, 1.330 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 58 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

n judeţul Bacău, 6.436 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 55 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

În judeţul Botoşani, pe DN24B, în localitatea Frumuşica, două tiruri au rămas blocate din cauza zăpezii.

În judeţul Braşov, pe DN1, între Timişu de Sus şi Predeal, un tir blochează sensul de mers către Ploieşti – Braşov, iar din acest motiv, se circulă în coloană, pe ambele sensuri de mers, până în localitatea Azuga (judeţul Prahova).

În judeţul Brăila, în localitatea Ianca, peste 30 de localităţi total sau parţial au rămas fără curent electric, iar un post de transformare a energiei electrice este defect.

În judeţul Caraş Severin, pe DN 66A, în localitatea Cerna Sat, traficul este blocat din cauza mai multor copaci căzuţi pe carosabil. De asemenea, au fost închise din pricina condiţiilor meteo nefavorabile DJ 582E Prislop – Semenic, DJ 608A Telescaun – Muntele Mic şi DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiş.

În judeţul Covasna, DN11C este blocat între Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 – 33, din pricina mai multor copaci căzuţi pe carosabil.

În judeţul Gorj, DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800, din cauza viscolului puternic.

În judeţul Hunedoara, 3.478 de utilizatori au rămas fără curent electric.

În judeţul Mureş, pe DN13, la kilometrul 89+600, un tir a derapat şi blochează partea carosabilă.

În judeţul Prahova, pe DN1, din cauza condiţiilor meteo, au fost oprite în zona localităţii Nistoreşti (km 100-103) 130 de autocamioane, iar în zona localităţii Azuga (km 134-138), 80 de autocamione. Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

Traficul rutier este restricţionat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7.5 tone pe DN1 Predeal (judeţul Braşov) – Nistoreşti (judeţul Prahova) şi pentru cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone pe DN11 Bacău – Oneşti (judeţul Bacău).

Totodată, în judeţul Harghita, circulaţia feroviară este blocată momentan pe Magistrala 400, între staţiile CF Sâncrăieni şi Tuşnad – Sat, din cauza mai multor copaci care au căzut pe linia de cale ferată.

Din cauza vântului puternic, manevrele pentru transportul maritim şi fluvial au fost suspendate în portul Midia.

UPDATE 01:19 Mai multe TIR-uri nu au mai putut înainta, miercuri seară, pe DN 1, în zona Posada, şi pe DN 1A, în zona Măneciu, din cauza zăpezii de pe drum.

Poliţiştii au instituit filtre, iar de la Nistoreşti spre Braşov, nu se mai permite trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de dacă au anvelope de iarnă, sau nu.

Potrivit Poliţiei Prahova, în zona de munte a judeţului Prahova, la Cheia şi pe Valea Prahovei, ninge abundant, iar utilajele de la deszăpezire acţionează.Zăpada depusă pe drum are aproximativ trei centimetri, pe DN 1A, şi este frământată. Mai multe maşini de mare tonaj au rămas blocate, atât pe DN 1, în zona Posada, cât şi pe DN 1A, la Măneciu.

Pe Posada au fost două situaţii cu vehicule de tonaj rămase în pantă. A mai fost un apel cu un vehicul de tonaj blocat pe DN 71, între Sinaia şi judeţul Dâmboviţa, dar a fost în judeţul vecin. Au mai fost situaţii la Măneciu unde la fel, maşini de tonaj au rămas imobilizate în pantă. Toate aceste situaţii s-au rezolvat. La Sinaia, a fost un blocaj din cauza unui TIR care nu mai putea să se mişte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, s-a acţionat cu material antiderapant, dar, din cauza că traficul a fost relativ redus, zăpada s-a depus iar. Pe DN1, în zona montană, se acţionează cu 4 echipaje de la deszăpezire. Poliţia rutieră a mai solicitat Secţiei Drumuri Naţionale să mai aducă două utilaje din sudul judeţului, unde nu ninge.

“Poliţiştii patrulează pe zonă şi în fiecare dintre situaţiile constatate ausolicitat Secţiei de Drumuri Naţionale sa intervină, astfel că problemele s-au rezolvat punctual, relativ repede”, a mai spus Popescu.

De la Nistoreşti spre Braşov nu se mai permitea trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de echipare.

Echipajele de poliţie sunt în zona de sud a judeţului şi informează şoferii despre restricţiile impuse.

Restrucţia impusă la Nistoreşti a fost anulată imediat după miezul nopţii.

UPDATE 22:28 Drumuri judeţene din Caraş-Severin, închise din cauza ninsorii

Trei drumuri judeţene din judeţul Caraş-Severin au fost închise, iar trei localităţi au rămas fără curent electric, miercuri seara, din cauza ninsorii şi a vântului puternic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, trei drumuri judeţene, dintre care două spre staţiuni montane, au fost închise, miercuri seara, din cauza ninsorii şi a vântului puternic. Este vorba de DJ 582 E Prislop – Semenic, DJ 608 A Telescaun – Muntele Mic şi DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiş.

De asemenea, localităţile cărăşene Brebu Nou, Gărâna şi Domaşnea nu sunt alimentate cu energie electrică, miercuri seara, iar un copac a căzut pe carosabil, pe DN 67D, între Băile Herculane şi Cerna Sat. Două autoturisme au rămas blocate, fără a fi înregistrate victime.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin arată că se circulă cu dificultate pe DN 6, între localităţile Băile Herculane şi Topleţ, după ce un tir a intrat cu roata din spate într-un şanţ şi a blocat un sens de mers. “Intervin şase echipaje de Poliţie Rutieră. Se circulă foarte greu, se stă în coadă câte o oră”, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Dinu Nicorici.

Judeţul Caraş-Severin este, de miercuri şi până joi, la ora 20.00, sub cod portocaliu de vânt puternic, care bate cu 80-90 km/h, iar pe creste cu 120-140 km/h, troienind zăpada în Munţii Banatului.

UPDATE 22:09 DN 67 C, între Novaci şi Rânca, închis din cauza viscolului
Singurul drum naţional închis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN 67C, între Novaci şi Rânca, în judeţul Gorj. Alte drumuri din Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seara, DN 67C între Novaci şi Rânca a fost închis. De asemenea, pe DN 73, între Valea Mare şi Fundata s-a instituit restricţie temporară de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
CNAIR arată că principalele drumuri naţionale afectate de fenomenele meteorologice miercuri seara sunt DN 73, DN 7, DN 13 şi DN 6, aflate pe raza judeţelor Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin.

Potrivit companiei de drumuri, reprezentanţii CNAIR SA acţionează în toate zonele afectate, punând accent pe sectoarele de drum în rampă şi în pantă, pentru a evita eventuale blocaje.

Având în vedere fenomenele meteorologice din această perioadă CNAIR SA face din nou apel la conducătorii auto să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate,

CNAIR a precizat că anumite sectoare de drum au fost blocate de autocamioane neechipate corespunzător şi au îngreunat intervenţia drumarilor în timp util.
Drumul Naţional 7, Valea Oltului, este blocat, miercuri seara, în judeţul Vâlcea, în zona localităţii Cornet, pe ambele sensuri, mai multe TIR-uri neputând înainta din cauza zăpezii. Singurul drum naţional închis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN 67C, între Novaci şi Rânca, în judeţul Gorj. Alte drumuri din Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Caraş-Severin sunt afectate de ninsori, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat că angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) acţionează în zona Cornet, miercuri seara, cu utilaje şi materiale antiderapante. Stratul de zăpadă atinge 5 centimetri.

„Pe DN 7, la kilometru 218, în localitatea Cornet, este zăpadă de circa 5 centimetri pe partea carosabila, iar sub zăpadă este polei. Este blocat sensul de mers Râmnicu Vâlcea-Sibiu. Şapte autocamioane sunt în coloană, în aşteptare. Se acţionează în zona cu SDN”, a declarat reprezentantul IPJ.

Ulterior, şi sensul Sibiu – Vâlcea a fost blocat.

Circulaţia rutieră este îngreunată din cauza zăpezii, pe pe DN66 – Defileul Jiului, în judeţul Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, la kilometrul 118, trei tiruri nu pot să înainteze din cauza ninsorilor abundente.

“Un echipaj de rutieră este la faţa locului, dirijează traficul, permiţând momentan accesul auto cu tonaj mic. Utilajele de deszăpezire acţionează în zonă”, spune Andrei Lazăr.

Şi în judeţul Sibiu, reprezentanţii Poliţiei iau în calcul să închidă circulaţia spre staţiunea Păltiniş, din cauza ninsorii abundente.„S-a luat decizia de a se avea în vedere închiderea totală a circulaţiei rutiere sau organizarea circulaţiei rutiere în regim de convoi pe tronsonul de drum DJ 106 A Răşinari (Curmătură) – Păltiniş (staţiune) începând de miercuri, de la ora 21.00 până la o oră ce va fi comunicată ulterior, în funcţie de condiţiile meteo – rutiere constatate în zonă de către poliţiştii rutieri şi administratorul drumului”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Judeţele Vâlcea, Gorj şi Sibiu sunt sub atenţionare meteorologică de ninsori şi viscol.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+