Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / AUTOEDUCARE / Rolul lupilor în haită, imaginea care a devenit virală pe internet. 2 MINUTE DE CITIT!

Rolul lupilor în haită, imaginea care a devenit virală pe internet. 2 MINUTE DE CITIT!

/
/
/

Putine animale au fost la fel de importante in istoria omenirii precum lupii. Acestia sunt zei in mitologia nordica, i-au ingrijit de Romulus si Remus, fondatorii Romei si, lansand miturile la o parte, au fost primele animale domesticite de om.

Procesul a avut loc in urma cu 10000 de ani si de atunci ei ne sunt prieteni, dar si dusmani. Si nici macar nu stim atat de multe lucruri despre ei.

Imaginea care a devenit virală pe internet

O fotografie care surprinde mai mulţi lupi mărşăluind prin zăpadă a adunat  mii de aprecieri şi comentarii de la utilizatorii reţelelor sociale. Poza preluată şi distribuită pe pagina Parcului Natural Vânători Neamţ este însoţită de explicaţii despre rolul pe care îl au exemplarele care fac parte din haită.

Un grup de lupi: cei trei în față sunt bătrâni și bolnavi, merg în față pentru a stabili ritmul grupului de alergători, ca să nu mai rămână în urmă. Următoari cinci sunt cei mai puternici și cei mai buni, având sarcina de a proteja partea din față dacă există un atac. Cei din mijloc sunt întotdeauna protejati de orice atac. Cei cinci din spatele lor sunt printre cei mai puternici și cei mai buni; Aceștia au sarcina să protejeze partea din spate dacă există un atac. Ultimul este LIDERUL. El se asigură că nimeni nu este lăsat în urmă. Păstrează echipa unita și pe aceeași cale. El este întotdeauna gata să alerge în orice direcție pentru a proteja și servește ca “bodyguard” întregului grup. Doar în cazul în care cineva a vrut să știe ce înseamnă cu adevărat să fii lider. Nu este vorba de a fi în față. Înseamnă să ai grijă de echipă.Avalanşă de comentarii şi controverse

„Poza ESTE reală, dar prezentând-o ca pe ceva normal este necinstit. Pur şi simplu astfel de situaţii sunt excepţia, nu regula. O haită de 25 de lupi este un fapt excepţional. Haita tipică este un grup familial de 5-10 exemplare, format dintr-o pereche şi puii lor, nu din mai mulţi adulţi (masculi şi femele). Nici vorbă de 11 femele reproducătoare“, susţine Florin Feneru faţă de explicaţia preluată de cei de la Parcul Vânători Neamţ.   Imaginea postată de Parcul Natural Vânători Neamţ a strâns peste 30.000 de like-uri, a avut aproape 23.000 de distribuiri şi a stârnit o mulţime de comentarii, din cele mai diverse.

„O haită imensă de 25 de lupi la vânătoare de bizoni la cercul polar din nordul Canadei. În mijlocul iernii, în Parcul Naţional Buffalo temperaturile oscilează la minus 40 de grade. O haită de lupi, condusă de femela alpha, înaintează prin zăpada adâncă pentru a economisi energia“, este explicaţia ce însoţeşte poza originală. Aceasta a aprins disputa comentatorilor, mai mult sau mai puţin avizaţi.  Din lista lungă a comentariilor nu lipsesc nici constatări cu iz de umor.   Erau cândva haite de până la 7-9 lupi şi în România, dacă mai vedem câte doi împreună suntem norocoşi“.

„Singura haită aşa numeroasă din România este în Parlament… cei mai feroce prădători“.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+