Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / ȘTIINȚĂ / Românul care a devenit celebru datorită unei invenții incredibile “mașina de făcut bani”

Românul care a devenit celebru datorită unei invenții incredibile “mașina de făcut bani”

/
/
/

Un cercetător român în domeniul IT  a devenit celebru datorită invenției unui mod ”legal” de a sustrage bani din bănci, asa zisa ”mașină de făcut bani”. Povestea acestuia a juns să fie preluată de jurnaliștii de la BBC care au fost uimiți de ideea revoluționară a românului cercetător, Adrian Furtună.

Mașina de făcut bani construită de român exploatează procedura de rotunjire la schimburile valutare în favoarea clienților băncii, potrivit site-ului HD Satelit.

Dacă este setat să ruleze la viteza maximă, dispozitivul ar putea genera aproape 70 de euro pe zi, prin efectuarea de mii de tranzacții mici. Suma pe care ar putea-o scoate pe o perioadă de un an ar fi una de peste 25.000 de euro. Toate astea fără să încalce vreo lege. Scopul construirii aparatului a fost însă unul în favoarea băncilor, și anume a fost construit pentru a testa securitatea sistemelor bancare online.Mașina de făcut bani ar putea realiza 14.400 de tranzacții pe zi, ceea ce înseamnă că ar putea aduce unui hacker câștiguri de aproximativ 68 de euro pe zi, dacă este lăsată să funcționeze încontinuu. Mașina a fost testată însă, numai în laborator.

Adrian Furtună a mărturisit că sistemele bancare din România ar putea fi ușor vulnerabile la impactul unei astfel de mașini precum cea descoperită de el.

De asemenea, acesta s-a pregătit pentru  a testa dacă sistemele de tranzacționare online ale băncilor sunt vulnerabile la exploatarea pe scară largă a acestui sistem de rotunjire.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un share!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+