Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :
Acasa / ȘTIRI / Două eleve românce au creat mănușa inteligentă care grăbește recuperarea persoanelor cu paralizie

Două eleve românce au creat mănușa inteligentă care grăbește recuperarea persoanelor cu paralizie

/
/
/

Miruna Alexandra Ojoga și Ana-Maria Tudorache sunt două românce foarte pricepute in domeniul tehnologiei. Împreună au construit acum doi ani o mănușă cu senzori, degete cu senzori și un cilindru cu senzori, invenții destinate persoanelor care au suferit paralizii în urma unor atacuri cerebrale, atacuri cerebrale sau a accidentelor.Cum funcționează aceste dispozitive? Ele sunt dotate cu senzori piezoelectrici, capabili să transforme presiunea în forță electrică care apoi poate fi măsurată cu ușurință. Practic, doctorii pot monitoriza cu exactitate gradul de forță pe care îl exercită un pacient și își pot da seama dacă terapie de recuperare funcționează corespunzător.

Proiectul celor două romănce s-a născut din constatarea unor lipsuri ale sistemului medical. ”În România nu există niciun dispozitiv pentru măsurarea forței din degetele pacienților care fac recuperare medicală, deci pacienții nu au pe ce se baza și medicii nu au niște date concrete și niște valori pe care să le urmărească în timp”, a declarat Ana-Maria Tudorache. Iar, potrivit Mirunei, nici în spitalele din străinătate nu există dispozitive similare, așa că proiectul celor două românce ar putea ajunge să ajute persoane din întreaga lume.Miruna și Ana-Maria nu s-au rezumat doar la teorie, ci și-au și testat proiectul pe opt pacienți de la Institutul Național de Recuperare Medicală însă nu au putut aduna suficiente date, din cauza legilor privind confidențialitatea datelor pacienților.

Dispozitivele realizate de cele două fete sunt ușor de construit, iar costurile de producție nu ar fi deloc ridicate. Mai exact, ele au folosit mănuși de menaj pe care le-au dotat cu senzori. O mănușă ar costa numai 10 lei, așa că ar putea fi implementate cu ușurință în spitale. Mai scump este dispozitivul care adună și analizează datele de la pacienți, dar nu ar fi nevoie de mai mult de un astfel de dispozitiv pentru un singur spital.

Le urăm mult succes și sperăm ca tehnica lor să revoluționeze intr-o zi întreaga industria medicală.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like la pagina de Facebook si un share!

Facebook Comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+